Kurum Adı : Solmaz Güzel İlkokulu
WEB Adresi : http://solmazguzelilkokulu.meb.k12.tr
Adres : Atakent Mahallesi 10 Nolu Cadde Şehitkamil / GAZİANTEP

VİZYON
Solmaz Güzel İlköğretim Okulu Olarak Vizyonumuz istiyoruz ki; Çağın gerektirdiği teknolojiyi, bilgiyi ve eğitim–öğretim anlayışını kurumumuzda uygulayarak, öğrencilerimiz olan yarının büyüklerini; millî ve manevî değerleri benimsemiş, kendine güvenen, problem çözebilen, yaratıcı düşünceye sahip, çağdaş bilgilerle donanmış, demokrasiyi özümsemiş, yeniliğe ve gelişmeye açık, insanlara ve tüm canlılara sevgiyle yaklaşan, yetenek ve becerilerini en üst seviyede toplum yararına kullanabilen Ö ğ r e n c i l e r y e t i ş t i r e n b i r o k u l o l m a k . . .

MİSYON
Okulumuzda Milli Eğitimin genel amaç ve temel ilkeleri ile yasa ve diğer mevzuat ilke ilköğretim programlarının uygulanması ve geliştirilmesi; milli birlik ve bütünlük içinde çağdaş uygarlığın yapıcı yaratıcı, seçkin bir ortağı olan bireyler yetiştirilmesinde araç olan eğitim öğretim sürecini düzenleyen eğitim sistemi ve işleyişinin etkin bir şekilde yerine getirilmesi, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda İnsana değer veren, Doğru, dürüst ve çağdaş, Araştımacı ve çalışkan, Kendine yetmesini bilen, Büyüklerini sayan, küçüklerini seven, Özgüvenini kazanmış, B i r e y l e r y e t i ş t i r m e k t i r . . .

BAŞARILAR
çeşitli senelerde okulumuz yıldız kız ve erkek takımları voleybol branşında il birinciliği ve ikinciliği elde etmişlerdir.

Öğretmen Sayısı : 58
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 1600
Öğretim Şekli : İKİLİ ÖĞRETİM
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 07:20 17:20
Derslik Sayısı : 28 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : DOĞAL GAZ

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : İL VE İLÇE MERKEZİNE 5 KM
Ulaşım : TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI İLE ULAŞIM SAGLANABİLMEKTEDİR.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : GAZİKENT

Kontenjan Bilgileri :
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler :
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları :
Yurtdışı Proje Faaliyetleri :

DİĞER HUSUSLAR